donderdag, 23 oktober 2014 00:00

Massale belangstelling voor Moeder Amma

Massale belangstelling voor Moeder Amma Foto: Hans Geerlings

Houten - 23 oktober 2014. Mata Amritanandamayi, beter bekend als Moeder Amma, de Knuffelgoeroe, reist al veertig jaar de wereld over om miljoenen mensen te omhelzen.

Amma komt jaarlijks naar Houten om in Nederland hier duizenden mensen in haar armen te sluiten. Amma is populair, niet alleen onder de Hindoes, maar over de hele wereld is zij populair bij de mensen van alle gezindten. Ze maakt geen onderscheid, iedereen is welkom. Amma omhelsde wereldwijd al 33 miljoen mensen. Zo wil ze in ons allemaal de liefde doen ontwaken. Amma is ervan overtuigd dat mededogen en je inzetten voor een ander het grondrecht van ieder mens op onderwijs, onderdak, gezondheidszorg en religieuze vrijheid kan verwezenlijken.

In India noemt men Amma een Mahatma, een grote ziel.
Haar humanitaire organisatie Embracing the World ondersteunt ontwikkelingsprojecten en noodhulp in meer dan 40 landen, en kreeg vanuit Verenigde Naties een speciale adviserende status voor noodhulp bij rampen. Amma’s bezoek aan Nederland is een onderdeel van de jaarlijkse Embracing the World-tour en draait volledig op vrijwilligers. In Houten zijn er dagelijks duizend vrijwilligers in touw voor de ongeveer vijf duizend bezoekers per dag.

Voor al deze vrijwilligers moet er natuurlijk ook gekookt worden, en daarvoor zijn er 3 verschillende keukens ingericht.
Een voor de Nederlandse vrijwilligers, één voor de internationale vrijwilligers, en één voor de vrijwilligers uit India. Ook de bezoekers en aanhangers kunnen ook van deze gerechten genieten, en de opbrengsten daarvan komen weer ten goede aan de projecten van Embracing the World. 

Foto's: Hans Geerlings

© Hans Geerlings_Knuffelgoeroe Amma01.jpg© Hans Geerlings_Knuffelgoeroe Amma02.jpg© Hans Geerlings_Knuffelgoeroe Amma03.jpg© Hans Geerlings_Knuffelgoeroe Amma04.jpg© Hans Geerlings_Knuffelgoeroe Amma05.jpg© Hans Geerlings_Knuffelgoeroe Amma06.jpg© Hans Geerlings_Knuffelgoeroe Amma07.jpg© Hans Geerlings_Knuffelgoeroe Amma08.jpg© Hans Geerlings_Knuffelgoeroe Amma09.jpg