maandag, 03 november 2014 00:00

Opening van nieuwe studio Omroep Houten in Schoneveld.

Op maandagavond 3 november 2014 is in Cultuurhuis Schoneveld de nieuwe studio van Omroep Houten geopend en werd door wethouder Rensen een prachtig nieuw radiomeubel 'onthuld' dat in de afgelopen weken gebouwd is door de vrijwilligers en haar supporters.

Van het hele proces maakte reporter Rene Spelt een leuke, muzikale video-impressie...

Wethouder Rensen opende - samen met programmamaker van het eerste uur Tom Nusselder - de nieuwe studio van Omroep Houten en onthulde het unieke radiomeubel, waarin de modernste radiotechniek verwerkt is. Hij stond zelf aan de basis van de omroep en benadrukte dat er 'veel mogelijk is als je ergens samen je schouders onderzet'.

Tom Nusselder maakte ook de eerste uitzending voor de omroep op zijn zolderkamertje en stuurde zijn bestand naar Frank Magdelyns die het programma op een radiostream plaatste zodat mensen het programma via internet konden beluisteren. Bijna 3 jaar later presenteert hij zijn programma live vanuit een eigen omroepstudio met een 'presentatietafel waar ze bij 538 jaloers op zouden zijn'.

562894c333

Omroep Houten heeft - vanaf nu - een eigen ruimte waarin haar makers (van video- en radioverhalen) terecht kunnen voor overleg, live-uitzendingen en workshops. Een mooie stap in de nog vrij korte geschiedenis van de omroep en vooral mogelijk vanwege de enthousiaste groep reporters en supporters die de omroep vooruit willen helpen.

Met pakweg zo'n 45 radiomakers en 15 videoverslaggevers zijn inmiddels zo'n 800 videoverhalen gemaakt en meer dan 1700 uur liveradio. De zender Houten FM is in Houten te beluisteren via 107.3 FM. Wie de hele week tussen 7 en 10 uur 's avonds naar de zender luistert of dagelijks de website bezoekt blijft op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen in de stad.

Mocht je zelf radio willen gaan maken - bijvoorbeeld over de Houtense politiek - sluit je dan bij de politieke redactie van het woensdagavond programma 'Daar Hou Ik U Aan'. En hou je meer van cultuur  of ben je geinteresseerd in zorg- en welzijn - maak dan kennis met de redactie van 'Cultuur de la Creme' of 'De Kracht van Houten'. Ook onze jongerenredactie (Houten Heeft Weekend, Bonjoerie, Random Tom) of ouderenredactie (OuderenAktief) maken graag kennis met enthousiaste makers. Laat gerust van je horen en meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ben je meer een videomaker en wil je graag met andere videomakers samenwerken rond thema's die voor Houtense kijkers interessant zijn? Dan hebben we ook een leuke club mensen die regelmatig videoverhalen maken voor de website. Je krijgt als je meedoet een eigen account op de website zodat je verhalen direct online kunt plaatsen.

En hou je vooral van uitzendtechniek? Of van werken met computers en/of het onderhouden van websites? Meld je dan aan bij ons team techniek (coordinator Rene Spelt) of team webtechniek (coordinator Jon Nellestijn. Je wordt dan direct betrokken bij het maken en verspreiden van verhalen via de website en het maken van live-uitzendingen via de radio.