maandag, 10 november 2014 00:00

Nederland kampioenschap Stratego

Het Nederlands Kampioenschap Strategovindt op zaterdag 15 november plaats in Houten. Tientallen ervaren en beginnende spelers proberen een dag lang elkaars vlag te veroveren met behulp van verkenners, mineurs en natuurlijk de maarschalk.

Grote kanshebbers voor de titel zijn de Nederlands Kampioen van vorig jaar, Pim Niemeijer, en de wereldkampioen van dit jaar, Tim Slagboom.

Stratego is een bordspel, waarbij spelers met een eigen tactische opstelling hun vlag verdedigen en tegelijkertijd proberen de vlag van de tegenspeler te bemachtigen. Bij Stratego draait alles om strategie, tactiek en onvervalste bluf.

Tijdens het NK Stratego wordt om de belangrijkste nationale titel gestreden volgens het Zwitserse competitiesysteem. Dit betekent dat niemand voortijdig wordt uitgeschakeld en dat deelnemers vooral tegenstanders treffen van hun eigen niveau. Dit maakt het toernooi toegankelijk voor iedere Stratego liefhebber. Er wordt een juniorencompetitie (tot 14 jaar) en een seniorencompetitie gespeeld. Geïnteresseerden kunnen zich op de dag zelf in Houten inschrijven.

Het kampioenschjap vindt plaats in caf├ę restaurant De Engel aan de Burgemeester Wallerweg 2 in Houten. Inschrijven is mogelijk van 9.45 tot 10.30 uur. De eerste ronde start om 10.45 uur. De prijsuitreiking is om 18:30 uur

Het Nederlands kampioenschap wordt georganiseerd door Strategobond Nederland