vrijdag, 14 november 2014 00:00

Jan de Jong ontvangt een lintje bij afscheid winkeliersvereniging

Op donderdag 13 november werd Jan de Jong tijdens zijn laatste vergadering verrast door burgemeester De Jong die hem de versierselen behorende bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitreikte.

Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering van Belangenvereniging Winkelcentrum Het Rond, waar Jan de Jong na zes jaar afscheid neam als voorzitter.

De Jong (69) is als zeer actieve vrijwilliger binnen tal van organisaties al jaren een inspirerend voorbeeld voor velen. Tot 2002 was hij actief in zijn toenmalige woonplaats Muiden waar hij bekend stond als ‘bezielend en kundig’. Hij was er onder meer zes jaar voorzitter van een volkstuinvereniging, twintig jaar bestuurslid van een basisschool en drieëntwintig jaar nauw betrokken binnen de rooms-katholieke parochie H. Nicolaas. Toen De Jong naar Houten verhuisde, in 2002, heeft men hem met lede ogen zien vertrekken.

In Houten zet De Jong zich sinds 2003 onder andere in voor de r.-k. parochiegemeenschap Paus Johannes XXIII. In 2005 werd hij vrijwilliger bij de Wereldwinkel, waar hij tussen 2010 en 2013 voorzitter was, en waar hij nu nog steeds in het bestuur zit. Mede dankzij zijn inzet is de Wereldwinkel naar een ruimer nieuw pand in winkelcentrum Het Rond verhuisd.

De Jong is ook penningmeester van media stichting Houten, waaronder OmroepHouten valt.

Media

Charles Verwimp - Omroep Houten