donderdag, 13 november 2014 00:00

Extra Nederland Leest-zaterdag in Bibliotheek Houten-Centrum

Na de Dag van de Bibliotheek op 1 november organiseert de Bibliotheek Houten-Centrum op zaterdag 22 november nog drie activiteiten in het kader van de leespleziercampagne Nederland Leest: een extra boekenmarkt, een workshop Gezonde voeding en een bijeenkomst voor iedereen die graag aan een leeskring wil meedoen.

Bibliotheekleden die hun cadeauboek Een vlucht regenwulpen' nog niet hebben opgehaald kunnen dat alsnog doen, zolang de voorraad strekt.

Programma zaterdag 22 november

10.00 16.00 uur
Boekenmarkt
Verkoop van afgeschreven boeken, kinderboeken en tijdschriften.

11.00 12.30 uur
Workshop Gezonde voeding door Tony Broers-van den Braak van TBvitaal.
Auteur Maarten 't Hart is ook bekend van het tv-programma Maartens Moestuin en daar haakt deze workshop bij aan. Inclusief het proeven van een groene smoothie en een kleine quiz.

14.00 14.30 uur
Leeskringbemiddeling
Iedereen die graag aan een leeskring wil meedoen is van harte welkom bij deze bijeenkomst, om in contact te komen met andere mensen die dezelfde belangstelling hebben en om te horen wat de Bibliotheek een leeskring te bieden heeft.

Nederland Leest

De hele maand november staat de Bibliotheek Lek & IJssel in het teken van Nederland Leest, de grootste nationale leespleziercampagne in Nederland. Tijdens deze campagne geeft de Bibliotheek aan al haar leden (vanaf 18 jaar) en Vrienden een boek cadeau. Dit jaar is dat de klassieker Een vlucht regenwulpen' van Maarten t Hart.

In de Bibliotheek wordt uitgebreid aandacht besteed aan het boek en de schrijver, die ook bekend is van het tv-programma Maartens moestuin'. Bezoekers van de website van de Bibliotheek vinden op een speciale pagina Nederland Leest' alle informatie over de activiteiten, interessante weetjes en leuke extra's.