maandag, 09 februari 2015 09:33

Tijdelijke afsluiting Achterdijk in Bunnik

Deze week, de periode van 9 t/m 13 februari, wordt een gedeelte van de Achterdijk tijdelijke afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met werkzaamheden aan de nieuwe verbindingsweg N 421 Houten - A 12 en de bouw van de tunnel op de Achterweg en de aansluiting op de wegen.

Het doorgaande verkeer vanuit Utrecht, Houten, Bunnik en Werkhoven wordt ter plaatse van de afsluiting omgeleid. De woningen en bedrijven langs de Binnenweg, Rijsbruggerweg en Achterdijk hebben een ontheffing waardoor zij bereikbaar zijn voor bestemmingsverkeer.

Om sluipverkeer op de Achterdijk, de Rijsbruggerweg en de Binnenweg tegen te gaan, is in overleg met de gemeenten Houten en Bunnik, besloten om de Rijsbruggerweg en de Binnenweg tijdens de spits af te sluiten voor autoverkeer. Tijdens de ochtendspits is de Binnenweg bij de aansluiting op de Kruisweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer vanuit Houten. Tijdens de avondspits is de Achterdijk net voorbij de kruising met de Tureluurweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer vanuit Utrecht en Bunnik. Tijdens deze spitsafsluitingen worden verkeersregelaars ingezet.

Vanaf 14 februari rijdt het fiets- en autoverkeer op de Achterdijk door de nieuwe tunnel. De openstelling van de nieuwe verbindingsweg (de Limesbaan) is gepland in het derde weekend van april 2015.