donderdag, 12 maart 2015 09:06

Initiatief vanuit De Krachtfabriek: ICT vanuit het hart

ICT-helden Ivar en Richard verstaan als geen ander de kunst om oude ICT-apparatuur te bemachtigen en deze te voorzien van nieuwe, gebruiksvriendelijke en gratis software. Richard heeft tevens al naam en faam gemaakt in Houten, door zo'n 70 minderbedeelden blij te maken met een geupcyclede laptop. Ook heeft hij bij het Wereldhuis in Houten de volledige ICT-infra aangelegd met hergebruikte apparatuur.

Richard zou niks liever willen dan met deze duurzame en waardevolle werkzaamheden zijn boterham verdienen. Onder de voorlopige werknaam Re-Use-It worden laagdrempelige ICT diensten in de markt zetten, gericht op organisaties die het niet heel breed hebben, denk aan stichtingen, verenigingen en waardevolle start-ups. De dienstverlening van Re-Use-IT bestaat uit het aanleggen van de ICT infrastructuur met refurbished hardware, voorzien van gebruiksvriendelijke open-source software (bijv. Linux Mint, Libre Office) en bijbehorende opleiding, onderhoud en helpdesk.

Re-Use-It biedt tevens een aantal werkervarings-/dagbestedingsplaatsen voor mensen die niet vanzelf kunnen meekomen in onze samenleving. Deze talenten helpen o.a. bij het uit elkaar halen en in elkaar zetten van apparatuur en bij het installeren van nieuwe software. Karin en Ilonja zorgen op hun beurt weer voor de begeleiding van deze harde werkers via het bedrijf Uitwerking. Als dat geen typische KrachtFabriek win-win-win is?! Wil je helpen, kun je een bijdrage leveren, heb je een idee voor een nieuwe naam? Neem dan contact op via www.dekrachtfabriek.nu/