donderdag, 26 maart 2015 09:43

Inventieve ideeen voor sportinitiatieven?

Sportverenigingen die een inventief idee hebben, kunnen in 2015 in april en in oktober subsidie aanvragen bij Sportfonds Houten. Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet het creatieve initiatief een actieve en gezonde leefstijl bevorderen.

Het belangrijkste is, dat een activiteit bijdraagt aan een gezonde en actieve leefstijl van de deelnemers. Je kunt daarbij denken aan een nieuwe activiteit voor een speciale doelgroep, zoals voor 55-plussers of voor mensen met een beperking. Daarnaast kan een activiteit ook gericht zijn op het ontwikkelen van een gezamenlijke aanpak daarbij.
De gemeente Houten bouwt de subsidie aan sportverenigingen af. Een deel daarvan heeft de gemeente ondergebracht in een fonds dat door de sport zelf beheerd wordt. Dit fonds, het Sportfonds Houten is eind 2014 opgericht en wordt elk jaar twee keer opengesteld om aanvragen in te dienen. In 2015 is dat gedurende de maanden april en oktober.
Meer informatie en aanvraagformulieren zijn te vinden op de website www.sportfondshouten.nl. Volledig ingevulde aanvraagformulieren kunnen alleen in de genoemde maanden toegestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..