woensdag, 01 april 2015 12:33

Grote EHBO oefening bij ONVZ

Houten – 31 maart 2015. Na twee jaar is er weer een zogenaamde Grote EHBO Oefening gehouden. De EHBO Vereniging Houten kon deze oefening houden in het gebouw van ONVZ. Gastheer Bert Heystek ontving de leden van de EHBO vereniging zeer hartelijk. Het personeelsrestaurant was volgestroomd met ruim 70 vrijwilligers, slachtoffers en observanten. Na een korte inleiding werd de groep verdeeld in 6 ploegen die allen met zes verschillende scènes werden geconfronteerd. Daar moesten zij hun EHBO vaardigheden in de praktijk brengen terwijl de observant kritisch toekeek.

Bij de eerste scene, die zich afspeelde in de keuken van het personeelsrestaurant, was er iets mis gegaan met het frituren waarbij iemand brandwonden had opgelopen en de kantinejuffrouw uitgegleden was over het vet en bewusteloos op de grond terechtgekomen was. Van schrik sneed een andere collega zich letterlijk in de vingers.

Bij andere scenes kwamen allerlei verschillende situaties aan bod waarbij men moest laten zien hoe te handelen bij een hartaanval, hyperventilatie, gebroken ruggenwervel en chemische verbranding. Maar ook situaties zoals een zwangere vrouw bij wie de vliezen gebroken waren, een medewerker die in de kruipruimte bedwelmd was geraakt en iemand die een epileptische aanval kreeg kwamen aan bod. Nadat iedereen langs alle scenes waren geweest, volgde een nabespreking in het personeelsrestaurant, waarna de succesvolle avond werd afgesloten.

Bent u geïnteresseerd dat kunt u zich aanmelden en meer informatie vinden op www.ehbohouten.nl

Foto's Hans Geerlings en Peter de Vlieger

2015EHBO2a.jpg2015EHBO5a.jpg2015EHBO8a.jpg2015EHBO10a.jpg2015EHBO12a.jpgEHBO Oefening01b.jpgEHBO Oefening03b.jpgEHBO Oefening04b.jpgEHBO Oefening05b.jpgEHBO Oefening06b.jpgEHBO Oefening08b.jpgEHBO Oefening09b.jpgEHBO Oefening10b.jpg