dinsdag, 07 april 2015 08:18

Spelen met nieuwe technologie Bibliotheek Houten

De Bibliotheek Lek & IJssel nodigt iedereen uit die belangstelling heeft voor nieuwe technologie om daarmee te komen spelen op zaterdag 18 april 2015 in de Bibliotheek Houten-Centrum, Onderdoor 158. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen kinderen en volwassenen kennismaken met Littlebits, Google Glass en de Muse EEG Hersenscanner en deze toepassingen uitproberen onder begeleiding van Jurjen de Vries en Samir Lahiri van Permanent Future Lab.

Ontdekken en uitproberen

Met Littlebits kunnen eenvoudige creaties gemaakt worden met een eenvoudige magnetische ‘klik’, dus zonder te solderen en zonder electriciteitsdraad te trekken. Werken met Littlebits is ontzettend leuk voor kinderen én volwassenen.
Google Glass is een bril met een ingebouwde smartphone, met een ingebouwde camera, met een ingebouwd kompas.
De Muse headband vermindert stress en verbetert het concentratievermogen. Muse is een EEG apparaat dat de hersenactiviteit meet zoals een hartslagmeter de hartslag. Tijdens ontspanningsoefeningen geeft Muse direct feedback via de smartphone. Gratis toegang; aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl.