woensdag, 08 april 2015 07:36

Ervaringcoaches aan het werk in Houten

Wil jij een bijdrage leveren aan vernieuwende (zorg)ondersteuning en participatie in Houten vanuit jouw ervaringsdeskundigheid? Meld je dan aan bij het project Ervaringscoaches aan het werk in Houten 2015 - 2017.

Dat is de titel van het project dat de komende twee jaar plaatsvindt in Houten en omgeving. Een project met als formule de voor-en-door aanpak, voor ervaringsdeskundigen door ervaringsdeskundigen. Er worden ervaringsdeskundigen in de maatschappelijke opvang (verslavingszorg, dak- en thuisloosheid, psychiatrie, schuldhulpverlening en armoede en jeugd- en ouderenzorg) wonend in Houten gezocht.
In april worden 15 ervaringscoaches geselecteerd, die een training krijgen van 11 dagdelen in een periode van ongeveer 6 weken. Daarna word je als ervaringscoach en vrijwilliger in de wijk ingezet vanuit een team.
Iedere ervaringsdeskundige zal een aantal kwetsbare medeburgers ondersteunen of begeleiden bij het meedoen en participeren in de Houtense samenleving of je organiseert met bewoners evenementen in de wijk.
Op woensdag 15 april is er een informatiebijeenkomst met hapjes van 18.00 - 20.00 uur in de Bibliotheek Houten-Centrum, Onderdoor 158.
Wil je meedoen? Meld je dan aan bij Mariska Minnen: mariska@departicipatieformule of bel: 06-34345526.