maandag, 27 april 2015 16:51

Koningsdag 2015 Buitengebieden

Koningsdag 2015 Buitengebieden Foto: Hans Geerlings

Tull in 't Waal / Schalkwijk - 27 april 2015. Ook in de buitengebieden van Houten werd natuurlijk Koningsdag gevierd.

In Tull in 't Waal begon de viering op het manifestatieterrein bij de ijsbaan met een vrijmarkt voor de kinderen, waar natuurlijk de volwassenen op af kwamen. Die konden ook genieten van de vers gebakken wafels, en veelal ging een patatje of een broodje hamburger als lunch dienst doen. Voor de kinderen was er ook popcorn te krijgen, en zij konden ook genieten van een gigantisch springkussen. Zowel de volwassenen als de kinderen namen daarna deel aan het ringsteken op de (hobbel)fiets. Ook kon men zich laten schminken, en een clown zorgde voor ballonkunst. Later op de avond volgde ook nog een verloting en een optreden van Arjon Oostrom.
In Schalkwijk begon Koningsdag met het levend Ganzebord, maar ook kon men verschillende boerderijdieren bewonderen. Zo konden de kinderen kennismaken met kippen, konijnen, geitjes, en kalfjes, maar ook konden zij een ritje maken op de aanwezige pony's. In gebouw De Wiese speelde ook de fanfare en burgemeester Wouter de jong was daar uitgenodigd om daar de onlangs gedecoreerden uit Schalkwijk nog een keertje extra in het zonnetje te zetten.

 

Koningsdag Schalkwijk01b.jpgKoningsdag Schalkwijk02b.jpgKoningsdag Schalkwijk03b.jpgKoningsdag Schalkwijk04b.jpgKoningsdag Schalkwijk05b.jpgKoningsdag Schalkwijk06b.jpgKoningsdag Schalkwijk07b.jpgKoningsdag Tull01b.jpgKoningsdag Tull02b.jpgKoningsdag Tull03b.jpgKoningsdag Tull04b.jpgKoningsdag Tull05b.jpgKoningsdag Tull06b.jpgKoningsdag Tull07b.jpgKoningsdag Tull08b.jpg