vrijdag, 15 mei 2015 19:51

Benefiet Diner voor Nepal

Benefiet Diner voor Nepal Foto: Hans Geerlings

Houten - 15 mei 2015. Bij SVO opleidingen Food in Houten is een Benefietdiner gehouden voor de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal. De 22 jarige Prem Tamang volgt de opleiding Koken en Patisserie bij SVO en is afkomstig uit een arme streek buiten Katmandu die ernstig getroffen is door de ramp.

Prem is nu voor de tweede keer een periode van 3 maanden in Nederland voor zijn opleiding. Hij was eerst werkzaam als bordenwasser in een van de Internationale hotels in Nepal, maar werd door Claudia Braxhoofden van Netherlands Senior Experts opgemerkt tijdens haar verblijf daar, waar zij trainingen gaf om o.a. de internationale keuken en hygiëne naar een hoger plan te trekken.
Hij toonde zich heel leergierig op de facetten in de keuken, en had ook meteen een klik met Claudia, die ervoor gezorgd heeft dat hij hier zijn opleiding kon krijgen en stond ook garant voor zijn verblijf hier. Tijdens zijn gehele opleiding wordt hij ook door haar begeleid. Samen met zijn klasgenoten ontstond het idee voor dit diner, zodat Prem met de opbrengst iets kan doen voor de wederopbouw van de  geboortedorpen van hem en van zijn vrouw.

Reeds vroeg in de middag startten de koks met de voorbereiding voor het diner waarvoor ruim 60 gasten zich hadden opgegeven.
’s Avonds werden de gasten hartelijk ontvangen, en konden zij gaan genieten van een uitgebreid diner, voorzien van live muziek. Ook tijdens het opdienen van het diner hielp Prem mee, en hadden de gasten de gelegenheid om hem nog vragen te stellen.

Foto’s: Hans Geerlings

 

(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal010b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal011b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal012b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal013b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal014b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal015b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal02b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal03b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal04b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal05b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal06b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal07b.jpg(c) Hans Geerlings_Benefietdiner Nepal08b.jpg