woensdag, 27 mei 2015 14:06

Inspiratieavond Houten kantelt

VPRO Tegenlicht Nederland kantelt VPRO Tegenlicht Nederland kantelt VPRO

Op 8 juni a.s. organiseert de Stichting Houten Kantelt een inspiratieavond in De KrachtFabriek, Putterhaag 2. Inloop: 19:00, start: 19:30, einde: 21:30, uitloop tot 22:30. We starten die avond met de kanteling naar een meer sociale maatschappij en onderzoeken hoe de economie echt duurzamer kan worden.

Laat je inspireren om deel te nemen aan een groot duurzaamheidsinitiatief in de gemeente Houten: door inwoners, voor inwoners.
Doel is inwoners van het gebied “gemeente Houten” samen te brengen, te verbinden en ideeën te laten uitwisselen over de toekomst van ons leefgebied. Voorbeelden: afval, bestuur, economie, energie, gezondheid, klimaat, landbouw, mobiliteit, natuur, onderwijs, spiritualiteit, toerisme, veeteelt, voeding, vrije tijd, water, werk, wonen, zorg.
Initiatiefnemer is Hendrik-Jaap Batenburg, die zelf geinspireerd werd o.a. door de uitzending Tegenlicht van de VPRO over "Nederland kantelt" en door de Toekomstvisie Proeftuin Houten (zie ook: http://bit.ly/1IzTDeS recent artikel van onshouten.nl).
Vervolgstap is om bijeen te komen op Thema-avonden in Duurzaamheidscafés om teams te formeren van actieve vrijwilligers, ZZP’ers en MKB'ers om concrete stappen te nemen. Het gaat uiteindelijk om doen, doen, doen. De oude maatschappij wankelt, ’t wordt tijd dat ze kantelt!
Vragen? Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.