dinsdag, 02 juni 2015 08:00

Kijkje achter de schermen gemeenteraad Houten op 9 juni

Gast van de Gemeenteraad Gast van de Gemeenteraad Gemeente Houten

Wilt u weten hoe de gemeenteraad in Houten functioneert en of u als burger ook invloed kunt uitoefenen op een ander moment dan de gemeenteraadsverkiezingen? Kom dan op bezoek bij de raad.

De gemeente krijgt van het rijk steeds meer bevoegdheden en neemt beslissingen over uw directe leefomgeving, over thuiszorg, jeugdzorg en de WMO. De gemeenteraad bepaalt hierin het beleid en neemt hierover besluiten.

Bij het programma "Gast van de raad" wordt u ontvangen door de griffier en twee raadsleden. Zij vertellen over de werkwijze van de raad, de opbouw van de raadsvergadering en de werkzaamheden van een raadslid. Vervolgens woont u een gedeelte van de raadsvergadering bij. Vanzelfsprekend is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden voor "Gast van de raad" kan via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via (030) 6392785. Geef in de mail aan wanneer u gast wilt zijn en of u alleen óf samen met iemand komt. Het programma op 9 juni begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en daarbij de betreffende raadsagenda. Hierbij wordt aangegeven waar u de raadsstukken op de site kunt vinden en downloaden.