vrijdag, 05 juni 2015 09:32

Gebiedsconferentie Kromme Rijnstreek: praat mee op 29 juni!

Kromme Rijnstreek Kromme Rijnstreek

Wat is de kwaliteit van het Kromme Rijngebied? Wat zijn de kansen? Hoe kunnen we inspelen op ontwikkelingen? Inwoners en ondernemers zijn van harte uitgenodigd om met ideeën en oplossingen te komen tijdens de gebiedsconferentie Kromme Rijnstreek op 29 juni a.s.

Voor het Kromme Rijngebied zijn de gemeenten Wijk bij Duurstede, Bunnik en Houten een omgevingsvisie aan het maken. De drie gemeenten zien de omgevingsvisie als een kans om ervaring op te doen met hun veranderende rol als overheid. De eigen kracht van de samenleving komt steeds meer centraal te staan.

Na interviews en het streekplatform op 15 april jl. is de volgende stap om met elkaar oplossingen en ideeën te bedenken voor gesignaleerde vraagstukken. Dat gebeurt tijdens de Gebiedsconferentie Kromme Rijnstreek op maandag 29 juni a.s. van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur in Het Houtens, Kruisboog 1 in Houten.

 

Inwoners, bedrijven en organisaties zijn van harte uitgenodigd om actief mee te denken tijdens deze bijeenkomst. U kunt een gevarieerd en interactief programma verwachten met discussie, brainstorm, foto’s bespreken, kaarten tekenen, enz. Het definitieve programma is medio juni bekend. Doet u mee? Geef u dan op vóór 19 juni a.s. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Om elkaar in de Kromme Rijnstreek ook op het digitale front snel en makkelijk te vinden is BUURbook (www.buurbook.nl|) gestart. Hier kunnen bewoners, ondernemers, professionals en gemeenten elkaar op de hoogte houden van alles in de buurt: van spontaan feestje tot serieus plan. Buurtkennis van bewoners en vakkennis van professionals leiden samen tot rijkere plannen en een nog leukere Kromme Rijnstreek.