dinsdag, 23 juni 2015 12:00

Geslaagde uitvoering Voogle-kindermusical

Houtens Muziek Collectief Houtens Muziek Collectief Marco van Strijen

In Theater Aan de Slinger heerste zondag 21 juni een opgewonden sfeer voor de 15e editie van de kindervoorstelling die leerlingen van het Houtens Muziek Collectief elk jaar volledig zelf schrijven. Deze keer de Voogle-kindermusical.

De kinderen hadden leuke spitsvondigheden verwerkt. In de show getiteld ‘Fabrikistan in rep en roer’ bonden twee directrices van de Voogle fabriek de strijd aan met enkele duistere types waaronder een 3D geprinte kat en een gamer met maffiatrekjes. De rol van kat, gespeeld door Madelief Waterval, maakte vooral indruk tijdens haar stevig uitgevoerde rap.

HMCmusical2
Een komisch duo van koffieverkoopsters stal de show met een meertalig lied waarmee zij toeristen naar hun koffiestalletje probeerden te lokken. Vermakelijke was ook de running gag in de vorm van een berenfluisteraar, gespeeld door Eva van Strijen, die doorlopend met tekstbordjes passeerde en haar beren liet communiceren met andere acteurs.
Kleurrijke decorstukken, eigengemaakte liedjes en dansen, aangevuld met een èchte loterij tijdens ‘Lizzy’s Vrijdagshow’ smeedden het geheel tot een inspirerende middag voor jong en oud publiek.

HMCmusical4

Aan het einde van de voorstelling bleken de kinderen op eigen initiatief nog een verrassing in petto te hebben voor hun docent Astrid Bleys. Op het podium zongen zij een serenade waarmee ze onderstreepten dat haar formule nu al 15 jaar lang een succes is. De specialiteit van Astrid is om zoveel mogelijk taken in handen van kinderen te geven. Vertrekpunt is in elk kind diens eigen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Er zijn dan ook nooit hoofdrollen in deze cursus Kindermusical, zodat alle deelnemers op gelijkwaardige manier tot hun recht komen. Zelfs de begeleiding achter de schermen wordt voor het overgrote deel door de wat oudere leerlingen zelf gedaan. Elke show wordt op die manier ingevuld en gedragen door jonge mensen.
Kinderen die volgend jaar ook aan de veelzijdige kindermusical mee willen doen kunnen zich opgeven via www.muziekschoolhouten.nl.

HMCmusical5