maandag, 22 juni 2015 13:52

Heeft u al een U-Pas?

De U-pas is een kortingspas voor mensen met een laag inkomen in de gemeenten Houten, IJsselstein en Nieuwegein. Heeft u een uitkering via WIL, of maakt u gebruik van een minimaregeling? Dan ontvangt u voor 1 juli automatisch de nieuwe U-pas voor het jaar 2015-2016.

Deze pas kunt u gebruiken van 1 juli 2015 tot 1 juli 2016.

Heeft u eind juni geen pas ontvangen en denkt u dat u daarvoor wél in aanmerking komt? Vraagt u dan zelf een U-pas aan bij het U-pasbureau. Kijk voor meer informatie op www.u-pas.nl, bel 088 20 30 630, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veelgestelde vragen

Wat is de U-pas?
De U-pas is een kortingspas voor mensen met een laag inkomen in de gemeenten Houten, IJsselstein en Nieuwegein. Met een U-pas hebben u en uw gezinsleden een persoonlijk budget, dat u kunt gebruiken om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten (o.a. lidmaatschap sportvereniging, zwemlessen). Op www.u-pas.nl vindt u meer informatie

Voor wie is de U-pas?
De U-pas is er voor mensen met een laag inkomen in de gemeenten Houten, IJsselstein en Nieuwegein. Gemeente Lopik en Vianen doen niet mee aan de U-pas. Zij hebben andere minimaregelingen. De U-pas is er voor mensen die in 2014 een bruto jaarinkomen (zonder vakantietoeslag) hadden dat lager is dan in de onderstaande tabel.

Wanneer u recht heeft op een U-pas, ontvangen alle leden van uw gezin (vanaf 0 jaar) ook een U-pas.

Inkomensgrens U-Pas Houten tot 65 jaar
Burgerlijke staatInkomensgrens
Alleenstaande € 16.354,-
Alleenstaande ouder € 20.601,-
Gehuwden/samenwonenden € 23.232,-
Inkomensgrens U-Pas Houten vanaf 65 jaar
Burgerlijke staatInkomensgrens
Alleenstaande € 15.685,-
Gehuwden/samenwonenden € 21.296,-

NB: Heeft u op dit moment een lager inkomen dan op uw jaaropgave 2014 staat vermeld? Neemt u dan contact op met het U-pasbureau. Aan de hand van uw laatste 3 loonstroken/ uitkeringsspecificaties, beoordelen zij dan of u recht heeft op de U-pas.

Hoe vraagt u een U-pas aan?
Wanneer u een uitkering heeft via Werk en Inkomen Lekstroom, ontvangt u de U-pas automatisch. Heeft u geen uitkering, maar wel een inkomen dat lager is dan de inkomensgrens? Dan kunt u zelf een U-pas aanvragen op www.u-pas.nl.

Hoe hoog is het persoonlijke U-pas budget?

  • Tot en met 17 jaar - € 225,-
  • 18 jaar en ouder - € 100,-

Heeft u vragen?
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met het U-pas bureau. Kijk voor meer informatie op http://www.u-pas.nl, bel 088 020 30 630 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..