zondag, 12 juli 2015 07:43

Buurtgenoten koken voor elkaar in Houten

Wanneer mensen zorg of ondersteuning nodig hebben, schieten steeds vaker familieleden, vrijwilligers of buurtgenoten te hulp. Thuisafgehaald speelt op deze omslag in met Bijzonder Thuisafgehaald in Houten. We verbinden kokende buurtgenoten aan mensen met een bijzondere behoefte rond de avondmaaltijd. Dus heeft u moeite met koken, omdat u bijvoorbeeld al op leeftijd bent, een beperking heeft of ziek bent? Dan kookt een thuiskok uit de buurt graag voor u! Bijvoorbeeld één van de 45 thuiskoks die nu al zijn aangemeld in Houten.

Wij koppelen mensen die soms wat moeite hebben met koken aan thuiskoks die juist dol zijn op koken. U kunt dan op regelmatige basis een verse en gezonde maaltijd eten van een thuiskok in de buurt, bijvoorbeeld 1 of 2 vaste dagen in de week. Als u slecht ter been bent, vragen wij of de thuiskok het eten langs kan brengen. Zo kunt u thuis genieten van het gerecht en leert u mensen kennen in de buurt. Er zijn al veel mooie matches ontstaan tussen buurtgenoten.
Een mooi voorbeeld is mevrouw Bos van 82 jaar. Ze had weinig energie om nog te koken voor zichzelf en haar man. Wij koppelden haar aan thuiskok Willem. Mevrouw Bos is dolgelukkig met hem. Ze zegt: "Ik droomde al jaren dat buurtgenoten voor ons zouden koken, maar ik wist niet hoe dat te regelen. Dit is als een droom die uitkomt."

We willen vanuit Thuisafgehaald graag meer mensen in Houten helpen bij dit soort vragen. Dus heeft u moeite met koken en zou u het heerlijk vinden als iemand anders een verse maaltijd voor u maakt? Geef u dan op via www.bijzonderthuisafgehaald.nl. Dan gaan wij op zoek naar een kok in de buurt! U kunt ook bellen met 06- 83447197 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijven is vrijblijvend en kosteloos. Voor de maaltijden betaalt u een vergoeding aan de thuiskok.

Of bent u als Houtense thuiskok - net als Willem - bereid om voor iemand te koken? Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!