zaterdag, 29 augustus 2015 20:17

Vuylcoppad in gebruik genomen

Vuylcoppad in gebruik genomen Foto: Hans Geerlings

Tull en ’t Waal - 28 augustus 2015. Wethouder Herman Geerdes heeft het Vuylcoppad officieel in gebruik genomen. Het Lint- en Liniepad werd vorig jaar al tijdelijk geopend, maar dankzij een doorsteek door de polder zijn er nu twee mooie routes ontstaan.

Het Lint- en Liniepad en het Vuylcoppad voeren door het mooie buitengebied van Schalkwijk. Wandelen door het weidelandschap, langs forten en door de uiterwaarden van de Lek. Nadat op Fort Werk aan de Korte Uitweg enkele van de vele vrijwilligers in het zonnetje gezet waren pleegde de wethouder de laatste handeling door een naambordje aan het begin van het Vuylcoppad vast te schroeven.
Tijdens het vastzetten viel het ’bitje’ van de de boormachine in het hoge gras en was het even zoeken voordat de laatste schroef vastgezet kon worden. Het geheel werd muzikaal onthaald door de muziekboot die vele liederen en muziekstukken ten gehore bracht. Nu kan men volop genieten van het mooie buitengebied van Schalkwijk, wandelen door het weidelandschap, langs forten en door de uiterwaarden van de Lek. Daarbij kan men genieten van de fraaie uitzichten en van de rust van het gebied, en tegelijk kennis nemen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
Foto’s: Hans Geerlings

klompenpad3b.jpgklompenpad4b.jpgklompenpad5b.jpgklompenpad6b.jpgklompenpad7b.jpgklompenpad8b.jpgklompenpad9b.jpgklompenpad10b.jpgklompenpad11b.jpg