maandag, 07 september 2015 14:24

Grootste fietsonderzoek ooit over een week van start

Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen die fietsers maken in kaart gebracht. Het onderzoek duurt een week, waarbij zoveel mogelijk fietsers worden opgeroepen mee te doen. Als echte fietsgemeente mogen de Houtenaren natuurlijk niet ontbreken. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren. Ook in Houten kan de informatie helpen bij deze verbeteringen.

 Speciale app

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de app store. Onder de deelnemers worden 20 Batavus fietsen verloot.

Breedgedragen onderzoek

Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Naast Nederlandse provincies en stadsregio’s werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Bredase universiteit NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek.