maandag, 14 september 2015 17:07

Discussieer mee over oplossingen voor Houten

Op lopende discussies reageren was al voor iedereen mogelijk, maar vanaf nu kan elke bezoeker van www.argu.co/houten  ook zelf een nieuwe discussie starten. Argu/houten, het internetforum waar mensen ideeën over Houten met elkaar kunnen delen en bespreken, gaat hiermee vandaag – Internationale Dag van de Democratie – de volgende fase in.

 Tegelijk met deze uitbreiding introduceert de gemeente de portal site houten.nl. De portal, die in de nacht van dinsdag op woensdag online gaat, bevat twee knoppen: een naar de website van de gemeente Houten, de ander naar het Houten-forum op Argu. Binnen afzienbare tijd komt hier een derde knop bij, naar het al eerder aangekondigde digitaal platform waar bewoners initiatieven kunnen plaatsen.

Vraagstuk

Discussies op Argu beginnen met een vraagstuk, een probleem waar iemand een oplossing voor zoekt. Op een vraagstuk kunnen mensen eigen ideeën of oplossingen indienen. Onder een idee worden argumenten vóór en tegen geplaatst, in aparte kolommen. Zo wordt snel duidelijk wat het probleem is, welke oplossingen er zijn en welke voor- en nadelen daarbij horen. De unieke structuur van het forum zorgt ervoor dat discussies op inhoud worden gevoerd.

Politieke partijen

Ook politieke partijen uit de gemeenteraad kunnen zich in discussies op Argu/houten mengen en hun mening geven. Zo kunnen bezoekers van het forum makkelijker politieke partijen met elkaar vergelijken.

Account

Wil je een discussie starten, een reactie of idee plaatsen of stemmen op ideeën en argumenten van anderen, dan maak je eerst een account aan. Inloggen via Facebook is ook mogelijk. Als je de discussies op Argu/houten alleen wilt lezen, is het niet nodig om je te registreren.

Discussieer mee

Heeft u een vraagstuk dat met Houten te maken heeft en waar u een oplossing voor zoekt? Start een discussie en zet het op www.argu.co/houten. Of doe mee aan een lopende discussie. Bijvoorbeeld over wonen en het bouwen voor doelgroepen. De gemeente betrekt de informatie uit die discussie bij het maken van een nieuwe Woonvisie.

Besluitvorming

Argu/houten is voor het gemeentebestuur een goede aanvulling op inwonersbijeenkomsten en rondetafelgesprekken die regelmatig worden gehouden. Het forum biedt inwoners en andere belangstellenden de mogelijkheid online, vanuit huis, mee te praten over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Eén van de doelen van Argu/houten is een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de besluitvorming door het gemeentebestuur.

Eerste gemeente

Houten is de eerste gemeente in Nederland die actief met Argu aan de slag gaat. Dit past goed bij de koers zoals uitgezet in de Toekomstvisie Proeftuin Houten 2025. Hierin geeft Houten aan een innovatieve gemeente te willen zijn die experimenten niet uit de weg gaat maar stimuleert.