donderdag, 15 oktober 2015 09:32

Milieustraat gemeente scoort een 7,8

Hoge score milieustraat gemeente Hoge score milieustraat gemeente Foto: Wecycle

De gemeentelijke milieustraat scoort volgens bezoekers een prima rapportcijfer van 7,8 voor de manier waarop de afvalzorg daar is georganiseerd. Dit blijkt uit een TNS NIPO-onderzoek in opdracht van Wecycle.

Maar liefst 95 procent van alle Nederlanders is bekend met de milieustraat en 90 procent kent ook de exacte locatie. 88 procent weet welke soorten afval op de milieustraat ingeleverd kunnen worden. Dit blijkt uit een TNS NIPO-onderzoek dat in opdracht van Wecycle is uitgevoerd. Wecycle werkt samen met 90 procent van de Nederlandse gemeenten bij de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste).

Bezoek milieustraat typisch een 'mannending'

Het zijn vooral mannen die de milieustraat bezoeken (73% man vs. 27% vrouw). Belangrijkste aanleidingen voor een bezoek zijn opruimen van huis/schuur (52%), het wegbrengen van een vervangen product (14%), klussen/verhuizing (14%) of het afvoeren van tuinafval (11%). 73 procent van de Nederlanders bezoekt de milieustraat.  Mensen die de milieustraat bezoeken, doen dit gemiddeld 4,7 keer per jaar.

 

Over het onderzoek

TNS NIPO ondervroeg in een representatief onderzoek ruim 1.000 mensen van 18 jaar en ouder uit hun online panel.

 

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs.

http://www.wecycle.nl.