zondag, 18 oktober 2015 13:20

JOINN! en Zachtfruit Schalkwijk winnaars Houtense ondernemersprijzen!

Winnaars HOD 2015: JOINN! en Zachtfruit Schalkwijk Winnaars HOD 2015: JOINN! en Zachtfruit Schalkwijk Fotograaf Wilco van Dijen

Tijdens de inspirerende Houtense Ondernemersdag van donderdag 15 oktober jl. werden de eigenaren van JOINN! uitgeroepen tot Houtens Ondernemerstalent van 2015. Zachtfruit Schalkwijk is Houtense Onderneming van het Jaar 2015.

Op de drukbezochte Houtense Ondernemersdag woonden ondernemers inspiratiesessies bij en luisterden ze naar de eigenzinnige toekomstvisie van gastspreker Vincent Everts.

Stemmen voor Houtense bedrijven
Hoogtepunt van de dag was de uitreiking van de Houtense ondernemersprijzen. Dit jaar kon het publiek voor het eerst een stem uitbrengen op een van de finalisten. De uitkomst hiervan nam de jury mee in haar eindoordeel. In totaal brachten bijna 1000 mensen een unieke stem uit.

Winnaar Houtens Ondernemerstalent 2015
Finalekandidaten voor het Houtens Ondernemerstalent waren Lauren’s Visvrienden en JOINN! Deze laatste verdient volgens de jury de prijs omdat de synergie van (kort) verblijf, horeca en tijdelijk kantoor- en vergaderruimte een meerwaarde beoogt. Dit unieke concept van Joinn!-eigenaren Luc en Wout de Wit vraagt de nodige lef en ondernemerschap. Daarnaast sprak de jury haar waardering uit voor de facelift van een oud gebouw dat met deze transformatie een heel nieuwe toekomst krijgt.

Winnaar Houtense Onderneming 2015
Finalekandidaten voor de Houtense Onderneming van het Jaar 2015 waren Van Riet Handling Systems, Body & Vital Medispa en Zachtfruit Schalkwijk. De winnaar van de Houtense Onderneming 2015 is Zachtfruit Schalkwijk. Volgens de jury is dit bedrijf van de familie Van Garderen 'internationaal een uniek en toonaangevend bedrijf. Door het permanent aanboren van nieuwe veredelingstechnieken van plantenrassen. En door de voortdurende vernieuwing en verbetering op het vlak van koeling en luchtbehandeling, bewaartechnieken, bewatering, gewasbescherming en bemesting.’ Verder is de jury zeer content met de lokale betrokkenheid van dit bedrijf.

Prachtig ondernemerslandschap
De jury bezocht alle finalisten en was onder de indruk van de passie, het ondernemerschap en de betrokkenheid bij Houten. ‘We hebben genoten van de verrassende en inspirerende bedrijfsbezoeken. Het was een prachtige kans om een kijkje achter de schermen te nemen in zeer verschillende ondernemingen. Het enthousiasme en de ondernemerskracht gaf ons allemaal energie. Wat mogen we trots zijn op de diversiteit en kwaliteit in het ondernemerslandschap van Houten’, aldus juryvoorzitter Wouter de Jong.