vrijdag, 23 oktober 2015 09:03

Een heerlijk dagje uit voor jonge Houtense mantelzorgers

De hele club staat klaar om te gaan lasergamen! De hele club staat klaar om te gaan lasergamen!

In de herfstvakantie organiseerde het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ weer een activiteit speciaal voor jonge mantelzorgers. Maar liefst 18 jongeren hadden zich ingeschreven om mee te gaan lasergamen. Na twee spannende rondjes lasergamen vertrok de groep richting Jongerencentrum Enter waar een echte ‘privékok’ al klaar stond om heerlijke pannenkoeken te bakken.

Er werd gesmuld, gekletst, gelachen en tussen het eten door nog even een potje tafelvoetbal of ‘airhockey’ met z’n allen. Al met al weer een zeer geslaagde activiteit, mede dankzij de Rabobank Kromme Rijnstreek die deze middag gefaciliteerd heeft.

Ongeveer 10 procent van de jongeren in Nederland groeit op met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen heeft. Hierdoor moeten zij meer in huis doen dan hun leeftijdsgenoten, maken ze zich meer zorgen dan de gemiddelde jongere en komen ze soms niet toe aan de leuke dingen die bij hun leeftijd horen. ‘van Houten&co’ heeft een speciale lotgenotengroep voor deze jongeren, waarmee er één keer in de paar maanden een ontspannende activiteit wordt gedaan. Zo ontmoeten deze jongeren leeftijdsgenoten die in hetzelfde schuitje zitten en maken ze kennis met het jongerenwerk, maar bovenal gaat het om het bieden van een leuke, zorgeloze dag. Dankzij ondersteuning van bedrijven als de Rabobank, zijn deze activiteiten meestal helemaal gratis voor de jongeren.

Jongeren tussen 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten, die ook een ouder, broer of zus hebben die (psychisch) ziek of gehandicapt is, kunnen zich inschrijven voor deze groep. Zij worden dan bij iedere geplande activiteit automatisch uitgenodigd om mee te doen. Inschrijven kan door een mail te sturen naar het jongerenwerk op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie kan er gebeld worden naar het jongerenwerk op 030-7001530. De website van het jongerenwerk is www.jonginhouten.nl.