zaterdag, 24 oktober 2015 17:37

Sportfonds Houten zoekt nieuwe initiatieven

In de maand oktober 2015 kunnen sportverenigingen die een inventief idee hebben, subsidie aanvragen bij Sportfonds Houten. En de maand is bijna voorbij, dus indien u een initiatief wilt aanmelden, is er enige haast bij geboden.

Omdat de gemeente de subsidie aan sportverenigingen terugbrengt, is een deel van het geld door de gemeente ondergebracht in een fonds dat door de sport zelf beheerd wordt. Dit fonds, het Sportfonds Houten mag subsidie verdelen aan sportverenigingen die een aanvraag doen.

Criteria

Voor een bijdrage van Sportfonds Houten geldt een aantal criteria. Deze sluiten aan bij het gemeentelijk sportbeleid en zijn vastgesteld in overleg met een werkgroep van vertegenwoordigers uit de sportverenigingen. Een toekenningcommissie van personen uit de sport beoordeelt de aanvragen. Het belangrijkste is, dat een activiteit bijdraagt aan een gezonde en actieve leefstijl van de deelnemers. Je kan daarbij denken aan een nieuwe activiteit voor een speciale doelgroep, zoals voor 55-plussers of voor mensen met een beperking. Daarnaast kan een activiteit ook gericht zijn op het ontwikkelen van een gezamenlijke aanpak daarbij.

Meer informatie en aanvraagformulieren zijn te vinden op de website www.sportfondshouten.nl.  Volledig ingevulde aanvraagformulieren kunnen toegestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.