donderdag, 20 december 2012 16:52

Groep 8 de Vlinder bezoekt moskee

In het kader van het thema: Wij geloven dat..... zijn de groepen 8  van Rooms Katholieke Basischool de Vlinder de afgelopen weken aan het werk geweest met de wereldgodsdiensten. Heel bijzonder was een bezoek aan een Moskee in Utrecht.

De kinderen werden rondgeleid door Metin Duran. Hij vertelde dat ze over niet al te lange tijd gaan verhuizen. Nu gebruiken ze een oud badhuis als moskee, maar dat is veel te klein geworden. Aan de overkant van de straat wordt gewerkt aan een nieuwe moskee, die de grootste van Nederland wordt. Hierin komen ook gebedsruimten voor andere geloven.
Metin vertelde veel interessante zaken over de Islam en de Koran en de manier waarop moslims bidden. Ademloos luisterde iedereen naar hoe alles precies in zijn werk gaat in een moskee. Terug op school vertelden de kinderen dat ze nu ineens meer begrijpen waarom dingen gebeuren. Bijvoorbeeld waarom moslims geen varkensvlees eten en waarom vrouwen op een andere plaats in de moskee zitten. Metin doet zijn verhaal met veel plezier.  "Er zijn veel vooroordelen over de Islam. Vooral jongeren hebben  behoefte aan goede informatie over de Islam."

Read more http://www.omroephouten.nl/Houten/groep-8-de-vlinder-bezoekt-moskee.html