vrijdag, 30 oktober 2015 10:19

Klimaatsafari Houten: Tussen Wal en Zoom

Klimaatsafari Klimaatsafari

Architectuurcentrum Makeblijde | aMb nodigt inwoners van Houten uit deel te nemen aan alweer de vierde en laatste Klimaatsafari van dit jaar. Op zondag 8 november gaan we ditmaal per fiets op verkenningstocht. Tijdens de eerdere safari's bleek de dialoog tussen professionals en bewoners (die hun woon- en/of werkplek als geen ander kennen) al vruchtbaar en leverde notitieboekjes vol met mooie oplossingen op.

Landschapsarchitect Thomas Jansen zal op verschillende plekken in Houten uitleg geven over innovatieve, technische en groene oplossingen die op dit moment voorhanden zijn om Houten droog, schoon, gezond en vitaal te houden. Er wordt op elke locatie gekeken hoe milieutechniek (water- en lucht-filterende planten, wateropvang en waterhergebruik, groene dak- en gevelbedekking, etcetera) zowel het milieu als het comfort van deze specifieke locatie kan verbeteren. We verzamelen om 14.00 uur buiten bij Theater aan de Slinger en fietsen vanuit het centrum naar locaties waar zich als eerste problemen zullen voordoen als gevolg van extreme wateroverlast of hitte. Vervolgens gaan we naar Houten-Zuid waar al veel gebeurt op het gebied van klimaat en milieu.

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en denk mee!