zaterdag, 22 december 2012 13:21

Laatste gym extra les 2012

Op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie kwam een groep enthousiaste verklede kinderen voor de laatste keer bijeen om hun geleerde kunsten aan hun ouders te tonen. De kinderen zijn 10 weken geleden gestart met het project “Gymextra” georganiseerd door Sportpunt Houten met als doel om bij de kinderen meer zelfvertrouwen op te bouwen op het gebied van gym en bewegen.

Sportpunt Houten ziet het als een belangrijke taak om alle kinderen te laten genieten van beweging/sport. Voor een lichte achterstand in beweging is het vaak lastiger om daarvoor specialistische hulp in te zetten. Toch is het belangrijk dat een kind mee kan komen in allerlei bewegingssituaties denk daarbij aan: de gymles, het schoolplein en misschien wel thuis. Sportpunt Houten biedt Gym extra aan voor kinderen uit groep 3 die door de leerkracht hiervoor zijn geselecteerd. Zowel ouders, kinderen, leerkrachten, lesgevers en zijn erg enthousiast over de resultaten.

Gym Extra is een extra gymles, direct na schooltijd gegeven, waarin de kinderen de bewegingssituaties uit de gymlessen van school nog eens beleven. Er worden door een vakleerkracht 10 lessen aangeboden, aan een groep van maximaal 12 kinderen. Na 10 weken blijkt dat de kinderen duidelijk vooruit zijn gegaan en genieten van bewegen. Op vrijdag 21 december ontvingen de kinderen het velbegeerde certificaat uit handen van Eddie Heerings van Sportpunt Houten.

Een filmpje hierover is te zien op de website van het  Sportpunt. Ook in 2013 zal er weer een groep kinderen deelnemen aan dit project. Meer info Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie kwam een enthousiaste groep verklede kinderen voor de laatste keer bijeen om de geleerde kunsten aan hun ouders te tonen. De kinderen zijn 10 weken geleden gestart met het project “Gym Extra” georganiseerd door Sportpunt Houten, met als doel de kinderen spelenderwijs meer zelfvertrouwen te geven op het gebied van gym en bewegen. Twee moeders vertellen over het succes van gym extra lessen en de beelden laten zien dat de kinderen er lol in hebben!
Sportpunt Houten ziet het als een belangrijke taak om alle kinderen te laten genieten van beweging/sport. Voor een lichte achterstand in beweging is het vaak lastiger om daarvoor specialistische hulp in te zetten. Toch is het belangrijk dat een kind mee kan komen in allerlei bewegingssituaties denk daarbij aan: de gymles, het schoolplein en misschien wel thuis.

Sportpunt Houten biedt Gym extra aan voor kinderen uit groep 3 die door de leerkracht hiervoor zijn geselecteerd.

Zowel ouders, kinderen, leerkrachten, lesgevers zijn erg enthousiast over de resultaten. Gym Extra is een extra gymles, direct na schooltijd gegeven, waarin de kinderen de bewegingssituaties uit de gymlessen van school nog eens beleven.

Er worden door een vakleerkracht 10 lessen aangeboden, aan een groep van maximaal 12 kinderen.

Nu na 10 weken blijkt dat de kinderen duidelijk vooruit zijn gegaan en genieten van bewegen.

Op vrijdag 21 december ontvingen de kinderen het felbegeerde certificaat uit handen van Eddie Heerings van Sportpunt Houten.

Ook in 2013 zal er weer een groep kinderen deelnemen aan het Gym Extra project.

Read more http://www.omroephouten.nl/Houten/laatste-gym-extra-les-2012.html