zondag, 01 november 2015 16:22

Duurzame Huizen Route in Houten 7 en 14 november

Duurzame Huizen Route in Houten 7 en 14 november © Nederlandse Beeldbank

Wilt u weten hoe andere Houtenaren hun huizen duurzamer en/of comfortabeler hebben gemaakt? Kom dan binnen kijken in een Houtens huis tijdens de Duurzame Huizen Route.

Wilt u anderen in Houten laten zien hoe u energiebewuster leeft? U kunt zich opgeven om mee te doen aan de route via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden-huis.

Dit jaar doet de gemeente Houten actief mee mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Die is op zaterdag 7 en 14 november. Huiseigenaren in heel Nederland stellen op een van deze dagen hun huis open en informeren bezoekers hoe zij hun huis hebben verduurzaamd. Iedereen heeft daarbij zijn of haar eigen invalshoek. De één vindt vooral energiebesparing of comfort belangrijk. De ander is bewust bezig met het gebruik van milieuvriendelijke materialen.Ook in de gemeente Houten stellen inwoners hun huis open om met hun kennis en ervaringen anderen op weg te helpen.

Met uw eigen woning meedoen?

Het is nog mogelijk om met uw eigen woning, school, bedrijf of instelling mee te doen aan de duurzame huizenroute dit jaar. Heeft u of kent u een duurzame locatie en vindt u het leuk om anderen op weg te helpen? Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen: elke ervaring is welkom.

Meer informatie of aanmelden?

Dat kan via www.duurzamehuizenroute.nl. Openstellen van uw woning is mogelijk op 7 of 14 november in de ochtend, de middag of de hele dag. Op www.duurzamehuizenroute.nl/plaatsen/houten vindt u meer informatie over deelnemende woningen in onze gemeente.