maandag, 16 november 2015 13:49

Opruimactie weesfietsen winkelcentra

(Brom)fietswrakken en langparkeerders worden verwijderd. De gemeente ruimt binnenkort weer weesfietsen en fietswrakken op in de winkelcentra Het Rond, Het Oude Dorp en Castellum. Met deze actie wil de gemeente de openbare ruimte netjes en goed toegankelijk houden.

Ook komt er zo weer stallingsplek vrij voor andere fietsen.

(Brom) fietswrakken en langparkeerders kregen eind oktober een blauwe sticker. De eigenaren hebben daarna nog een paar dagen de tijd om hun rijwiel weg te halen. Als u uw fiets nog gewoon gebruikt, kunt u de sticker eraf halen.

Vanaf woensdag 25 november verwijdert de gemeente alle (brom) fietsen waaraan nog een sticker hangt. De gemeente brengt deze voor opslag naar het afvalscheidingstation (De Brug 9). De eigenaar kan de fiets hier ophalen. Na drie maanden gaan de fietsen naar een kringloopwinkel, waar ze worden opgeknapt en doorverkocht.
U kunt van dinsdag tot en met vrijdag terecht op het Afvalscheidingstation om uw (brom)fiets op te halen. De openingstijden zijn van 8.30-12.30 uur en van 13.00-16.00 uur. U krijgt uw eigendom terug op vertoon van een passende sleutel.

De centrumgebieden zijn niet bedoeld om fietswrakken achter te laten of rijwielen langdurig te stallen. Op de stations in het centrum en Castellum zijn fietstransferia om uw (brom)fiets veilig neer te zetten.

De gemeente heeft een half jaar geleden ook een opruimactie gedaan. Er werden toen 31 fietsen verwijderd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heren Klein en Sloof van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (030) 63 92 611.