woensdag, 18 november 2015 10:22

Help Voedselbos Oostwaard aanplanten!

Foodforestry Foodforestry

Op 20 & 21 nov + 12 & 13 dec van 9:30 - 17:00 uur planten de mensen van Foodforestry.nl een voedselbos in Oostwaard, Oud- Zuilen (Utrecht).

Op het oude landgoed Oostwaard (vlakbij Utrecht) planten we dit najaar een voedselbos ter grootte van maar liefst drie voetbalvelden (1,6 ha) aan. Straks het grootste voedselbos van Nederland! In vier plantdagen maken we Nederland een stuk natuurrijker en een stuk eetbaarder!

Een voedselbos is een vorm van landbouw waarbij slim gebruik gemaakt wordt van de ecologische principes en relaties van een natuurlijk bos. Hierbij zetten we voedselproducerende bomen, struiken, kruiden en klimplanten in een verband zoals in een natuurlijk bos.. Denk aan walnoten en kruisbessen, maar ook minder bekende soorten zoals de PawPaw en de Franse-uiensoepboom. En wist je dat amandelen ook bij ons kunnen groeien? Iedereen die wil komen helpen is van harte welkom. Jong, oud, met of zonder plantenkennis. Samen maken we er mooie dagen van!

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag horen we van je: • Welke dagen je wilt komen • Met hoeveel mensen je komt • Of je een spade mee kunt nemen • Je telefoonnummer • Jew emailadres • Of je dieetwensen hebt

Dan sturen we je daarna extra informatie over het verloop van de dag en wat practische dingen toe. Op de dag zelf geven we een introductie over voedselbossen en het project en verzorgen we koffie, thee en een heerlijke lunch. www.foodforestry.nl