maandag, 18 januari 2016 08:48

Bogermanschool zamelt apparaten in en helpt Stichting Jarige Job

Wecycle i.s.m. Bogermansschool Wecycle i.s.m. Bogermansschool

Leerlingen van de Bogermanschool en 179 andere basisscholen geven met de Wecycle-inzamelactie via Stichting Jarige Job kinderen uit arme gezinnen een leuke verjaardag.

De Johannes Bogermanschool uit Houten deed met nog 180 basisscholen mee aan de jaarlijkse Wecycle-inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. De scholen ontvangen hiervoor een cadeau. Wecycle zorgt ervoor dat de apparaten optimaal worden gerecycled en doneert 285 Verjaardagsboxen aan Stichting Jarige Job. Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). 

Door mee te doen aan de scholeninzamelactie helpen de leerlingen andere kinderen via Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis. Meer informatie: www.jarige-job.nl.

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: "Wecycle wil verbinden en is daarom graag betrokken bij lokale initiatieven. Het is goed dat kinderen leren om e-waste niet weg te gooien maar in te leveren en het is mooi dat zij via onze scholeninzamelactie andere kinderen een leuke verjaardag bezorgen. Jarige Job organiseert dit en wij dragen ons steentje hieraan van harte bij."

Educatie

Wecycle wil kinderen leren dat e-waste niet thuis hoort in de vuilnisbak maar ingeleverd moet worden voor recycling. Elke basisschool in Nederland heeft daarom toegang tot de educatieve materialen van Wecycle. Ook kunnen alle scholen meedoen met de jaarlijkse inzamelactie. Afgelopen jaar hebben meer dan 180 scholen zo'n 15.000 kleine elektrische apparaten ingezameld (2014: 12.500). Wecycle laat deze apparaten voor bijna 80 procent recyclen.

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, scholen, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie: www.wecycle.nl.