vrijdag, 22 januari 2016 14:43

Tinkerinq en Bibliotheek zoeken vrijwilligers voor FabLab

Tinkerinq, onderdeel van de Krachtfabriek in Houten, en de Bibliotheek Lek & IJssel werken samen om in de Bibliotheek Houten-Centrum een FabLab te realiseren.

Het FabLab is een digitale werkplaats waar kinderen, jongeren en volwassenen kunnen kennismaken en experimenteren met verschillende werkvormen en technieken, zoals lasersnijden of 3D-printen. Het is er voor zowel onderwijs als particulieren. Je kunt er leren, creëren en delen.

Voor het FabLab in oprichting zoekt de Bibliotheek Lek & IJssel vrijwillige labcoördinatoren en medewerkers educatieve activiteiten, voor minimaal twee dagdelen per week.

De labcoördinator ondersteunt de vrijwillige beheerder van het FabLab Houten, ontvangt de bezoekers en zorgt dat ze zich welkom voelen. Hij of zij helpt bezoekers met de aanwezige apparatuur (3D-printers, lasersnijder, vinylsnijder), en bij het verder ontwikkelen van hun ideeën en werkprocessen.

De educatief medewerker helpt, onder leiding van een medewerker van de Bibliotheek, bij de ontvangst en begeleiding van groepen kinderen en jongeren in het FabLab.