maandag, 08 februari 2016 14:06

Gratis training voor energieambassadeurs

Op woensdag 2 maart is in Zeist een gratis training voor energieambassadeurs uit de regio Utrecht. Tijdens deze avond wordt u getraind in de manier waarop u als energieambassadeur communiceert en hoe u daarmee mensen aan uw initiatief kunt binden.

In de regio Utrecht is een netwerk van energieambassadeurs ontstaan die bewoners tips geven hoe ze kunnen besparen op hun energierekening en met elkaar collectieve acties opzetten. Ook in Houten is een aantal wijken een enthousiast netwerk van energieambassadeurs aan de slag gegaan. De gemeente Houten wil samen met collega-gemeenten in de regio deze ontwikkeling faciliteren. Daarom zijn er trainingen voor zowel beginnende als gevorderde energieambassadeurs. Op woensdag 2 maart is de eerstkomende training in de regio. Energieambassadeurs kunnen daarnaast bij de gemeente of de Natuur en Milieufederatie Utrecht terecht voor ondersteuning bij de uitvoering van hun initiatief.

Bent u een enthousiaste bewoner die in uw buurt aan de slag wil met energiebesparing? Kom dan naar de training voor energieambassadeurs in Zeist. Machiel van Dalen vertelt over de aanpak van Energie-U en zijn eigen ervaring met een nieuwe groep in de Utrechtse wijk Oog in Al. Tijdens het tweede gedeelte van de avond geeft Rianne Bakker (Energie-U) de training voor nieuwe energieambassadeurs, vergelijkbaar met de training die in 2015 op verschillende plekken is gegeven. Wijnand Jonkers (NMU) neemt de ervaren energieambassadeurs aan de hand om te leren hoe zij meer impact kunnen bereiken met hun activiteiten.

Aanmelden en meer info

Aanmelden kan bij Wijnand Jonkers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-2567362.

Meer info is te lezen in de uitnodiging.