maandag, 29 februari 2016 09:56

Boekenweek 2016 bij Wijs

Boekenweek bij Wijs Boekenweek bij Wijs

In de boekenweek organiseert Boekhandel Wijs diverse activiteiten.

Zaterdag 12 tot zondag 20 maart:  Boekenweek
De boekenweek van dit jaar heeft als thema ‘Duitsland’.  Op zondag 20 maart kan er op vertoon van het Boekenweekgeschenk weer de hele dag vrij gereisd worden met NS.
Esther Gerritsen is dit jaar de schrijver van het Boekenweekgeschenk met de titel 'Broer’. Wij geven het tijdens de boekenweek graag cadeau bij aankoop van tenminste € 12,50 aan boeken.

Dinsdag 8 maart: Lezing Jan Brokken over zijn boek ‘De Kozakkentuin’

De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken beschrijft de strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht. Hij  zal vertellen over het ontstaan van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, de nieuwe impuls die hij de historische roman heeft willen geven, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur.
De lezing vindt plaats in de winkel aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs is € 12,50 incl. thee/koffie en drankje

Woensdag 30 maart: Workshop voor kinderen/jongeren (vanaf 8 jaar)

Psycholoog Maaike Steeman geeft een workshop naar aanleiding van het verschijnen van haar boek ‘Denken, voelen en doen’, een lees- en doeboek voor kinderen en jongeren. Ze gaat hierbij op een praktische manier met de volgende vragen aan de slag: Waarom denken we en voelen we? Gaat dat altijd op een handige manier of niet? Heb je daar controle over? Hoe kan je omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens?
De workshop is zowel voor kinderen/jongeren interessant als ook voor volwassenen die met kinderen leven en/of werken.
De workshop vindt plaats bij ons in de winkel van 15.30 – 16.30 uur. Toegang is gratis, graag wel vooraf reserveren i.v.m. de ruimte.