dinsdag, 01 maart 2016 15:46

Officiele opening FabLab op 16 maart in bibliotheek

Officiele opening FabLab Officiele opening FabLab

Op woensdag 16 maart is de officiële opening door Wethouder Kees van Dalen. U bent van harte welkom om zelf iets uit te proberen, de officiële opening mee te maken en gezellig na te praten.

Vanaf 14.30 kunt u vrij binnenlopen in het FabLab op de 1e verdieping van de bibliotheek. De officiële opening door de wethouder begint om 16.00 uur. Tot ca. 17.30 uur kunt u napraten met een hapje en een drankje.

Aansluitend is er van 17.00 - 20.00 uur een ‘Scan-party’, georganiseerd door 3D-hubs Nederland in samenwerking met TinkerinQ FabLab Houten. U kunt dan onder andere een 3D-scan van uzelf laten maken.

Het FabLab
Een FabLab is een plek waar mensen met interesse in wetenschap en digitale techniek elkaar vinden om 'dingen' te maken.
Er staan computergestuurde apparaten zoals 3D-printers en lasersnijders. Een FabLab stimuleert de creativiteit en draagt bij aan het delen van kennis en het samen vinden van nieuwe mogelijkheden.

En elke woensdagmiddag is er tussen 13.30 en 16.30 uur open inloop. U kunt binnenlopen om te werken, te ontwerpen, inspiratie op te doen en kennis te delen. We zijn er voor u om uw creatieve proces een duwtje te geven of te helpen bij de techniek van de machines.
Het Fablab Houten is bedoeld voor zowel onderwijs als particulieren, die er cursussen kunnen volgen en gebruik kunnen maken van kennis en apparatuur. Met het onderwijs ontwikkelt de Bibliotheek programma's voor groepen leerlingen. Maar ook bedrijven kunnen er terecht.

Ontdek meer over het FabLab