zondag, 06 maart 2016 09:55

TechniekFabriek zoekt vrijwilligers, informatieavond op 17 maart

De TechniekFabriek, de plek waar Houtense kinderen van 8-­12 jaar hun talenten op het gebied van techniek en computers kunnen ontdekken en ontwikkelen, blijkt in een grote behoefte te voorzien. Het aantal kinderen met en zonder autisme dat mee wil doen aan de techniek-­ en computerworkshops groeit snel.

Vrijwilligers gezocht – verschillende vacatures

In april start er weer een nieuwe reeks workshops. De TechniekFabriek wil zoveel mogelijk kinderen mee laten doen en zoekt nog vrijwilligers voor verschillende taken: Ten eerste workshopbegeleiders: mensen die technisch of digitaal handig zijn om deze workshops mee te begeleiden, één keer per week gedurende 1,5 uur. De begeleiders werken in gezellige teams van 4 begeleiders met maximaal 8 kinderen aan afwisselende en uitdagende technische of computerprojecten, in reeksen van 4 tot 8 workshops. Verder workshopvoorbereiders: mensen die het leuk vinden om te werken aan de voorbereiding van de techniekworkshops: bedenken, testen en “les-­‐klaar” maken van de projecten die de kinderen gaan uitvoeren. Het voorbereidingsteam werkt wekelijks op donderdagavond, maar het is ook mogelijk om hier op andere momenten (ook thuis) aan mee te werken.

Daarnaast is er behoefte aan een schoonmaker en ook aan mensen die een bijdrage willen leveren op organisatorisch vlak.

Informatieavond: 17 maart om 20 uur

Mensen die de TechniekFabriek willen leren kennen zijn van harte welkom bij de Informatieavond voor nieuwe vrijwilligers op 17 maart om 20 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de TechniekFabriek, www.detechniekfabriek.nu/vrijwilligers . Daar kun je je ook aanmelden voor de Informatieavond. 

Over de TechniekFabriek

De TechniekFabriek is de plaats waar Houtense kinderen van 8-­‐12 jaar hun technische talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Kinderen met en zonder autisme werken in groepen van maximaal 8 aan interessante en uitdagende projecten van uiteenlopende aard (bijv. elektronica, houtbewerking, constructie, natuur-­‐ en scheikunde, computerprogrammeren). Ze worden hierbij intensief begeleid door vrijwilligers met een achtergrond in techniek, onderwijs of autisme. Ontwikkelen van talenten, plezier krijgen in techniek, versterken van zelfvertrouwen en integratie van kinderen met autisme staan hierbij centraal.

Meer informatie: www.detechniekfabriek.NU