donderdag, 31 maart 2016 21:38

Culturele ontmoeting Kersen & Dadels

Culturele ontmoeting Kersen & Dadels Hans Geerlings

Houten - 31 maart 2016. De bewoners van Houten en de vluchtelingen die vorig jaar in Sporthal De Wetering tijdelijk verbleven hebben een warme band opgebouwd. Om die nog meer kracht bij te zetten is er door Van Houten & Co en jongerenorganisatie Shine, een culturele ontmoeting georganiseerd.

Bij deze ontmoeting, Kersen & Dadels genaamd, als symbool van de verschillende culturen, werd er eerst een volledig uitverkochte gezamenlijke maaltijd gehouden. Vanwege de grote belangstelling werd de gezamenlijke maaltijd gesplitst over 2 lokaties. Boven de bibliotheek bij Van Houten & Co was het diner voor de vluchtelingen uit Sporthal De Wetering die nog op een verblijfstatus wachten, samen met de gastgezinnen uit Houten waar zij vandaag verblijven, en in Theater Aan De Slinger was het diner voor de buitenlandse mensen die reeds in Houten wonen en reeds een status hebben, en op deze manier nader kennis kunnen maken met de Houtense bevolking.
 Na het diner volgden ook een aantal lezingen die de situaties in Syrië en Eritrea behandelden. Voorts werd de door Shine vervaardigde ’Wijkmusical’ opgevoerd door bewoners uit de omgeving van ’t Wed en het Achterom, en de avond werd afgesloten met een zangconcert dat gegeven werd door een Syrisch koor en enkele muzikanten die vanuit heel Nederland naar Houten gekomen waren.
Naar verwachting zullen deze zomer de eerste vluchtingen die een verblijfsstatus gekregen hebben weer kunnen terugkeren naar Houten.
Foto’s Hans Geerlings

 

Dadels01b.jpgDadels02b.jpgDadels03b.jpgDadels04b.jpgDadels05b.jpgDadels06b.jpgDadels07b.jpgDadels08b.jpgDadels09b.jpgDadels10b.jpgDadels11b.jpg