zondag, 03 april 2016 08:08

Informatieavond Basisinkomen

Informatieavond Basisinkomen Informatieavond Basisinkomen

Het onderwerp Basisinkomen is momenteel zeer actueel, ook in Houten. Op donderdag 7 april vanaf 19.30 uur vindt er een informatieavond plaats in De Krachtfabriek aan de Puttershaag 2. Op 12 april is er om 20.00 uur een Ronde Tafel Gesprek in het gemeentehuis en op 26 april staat het op de agenda van de Gemeenteraad. Wil je meer weten over het Basisinkomen kom dan naar de informatieavond!

De werkgroep BiBiH – Burgerinitiatief Basisinkomen Houten zet zich in voor een basisinkomen omdat de leden vinden dat het huidige systeem ervoor zorgt dat veel mensen niet volwaardig kunnen meedoen in de samenleving… én mensen zonder baan onterecht en onredelijk onder druk worden gezet. Dat gaat ten koste van hun welbevinden en van de inzet van hun talenten en kwaliteiten. Een basisinkomen sluit goed aan bij het gedachtegoed van o.a. De KrachtFabriek.

Vind je ook dat we onze maatschappij kunnen en moeten omvormen naar een socialere samenleving waarin de mens centraal staat en actief bijdraagt naar eigen vermogen? Kom dan naar de informatieavond in De Krachtfabriek en hoor hoe jij je steentje bij kunt dragen… want een basisinkomen kan daarbij helpen.

De afgelopen driekwart jaar zit er bij een aantal inspirators en betrokken Houtenaren energie op een experiment met basisinkomen in Houten. Ondertussen is het in het stadium om er een officieel ‘Burgerinitiatief Basisinkomen Houten’ van te maken. Om dit mogelijk te maken zijn tenminste 25 handtekeningen nodig van Houtenaren. Hopelijk kunnen we ook op die van jou rekenen.

Hiermee krijgen we de mogelijkheid om tijdens het Ronde Tafel Gesprek (RTG) in het gemeentehuis op 12 april om 20.00 uur het experiment toe te lichten. Dan zullen ook raadsleden aanwezig zijn om vragen te stellen. We doen dan een oproep aan het college van B&W om het basisinkomen-experiment voor te bereiden zodat het per 1 januari 2017 van start kan gaan.

Wil je meer informatie mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kijk ook voor meer op: http://houteninwonersplatform.nl/hip-sociaal