woensdag, 20 april 2016 07:45

Dagje Walibi als mantelzorgwaardering voor jongeren

Dagje Walibi als mantelzorgwaardering voor jongeren Dagje Walibi als mantelzorgwaardering voor jongeren

De gemeente Houten vindt het belangrijk dat jonge Houtense mantelzorgers af en toe even een dag de tijd voor zichzelf hebben. ‘van Houten&co’ organiseert daarom op zaterdag 14 mei een uitstapje naar pretpark Walibi.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die een vader, moeder, broer of zus hebben die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen heeft. Bijvoorbeeld een broertje met autisme, een zus met een verstandelijke handicap, een ouder die langdurig ziek is.

Hierdoor maken ze zich meer zorgen dan de gemiddelde jongere en moeten ze zich wat meer aanpassen. Of ze komen soms niet toe aan de leuke dingen die bij hun leeftijd horen, doordat ze wat vaker mee moeten helpen in huis of zorgen voor hun familie.

Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ organiseert een aantal keer per jaar een activiteit speciaal voor deze jongeren. Het doel is om deze jongeren in het zonnetje te zetten. Met een dagje ontspanning en ontmoeting met elkaar en het jongerenwerk ervaren ze dat ze er niet alleen voor staan.

Wie kunnen zich inschrijven?

Jongeren die binnen hun gezin te maken hebben met chronische ziekte, handicap of psychiatrische problematiek kunnen meedoen. Zij zijn tussen de 10 en 23 jaar oud en wonen in de gemeente Houten.

De uiterlijke inschrijfdatum is 28 april. Deelname aan deze activiteit is dankzij de Gemeente Houten helemaal gratis! Meer informatie is te vinden op www.jonginhouten.nl.  

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.