dinsdag, 26 april 2016 15:47

Acht Koninklijke onderscheidingen in Houten

Huub van Veenendaal, vrijwilliger en Stille Werker van Tennisvereniging De Doordraaiers heeft een Koninklijke onderscheiding, Lid in de orde van Oranje-Nassau gekregen. De heer Huub van Veenendaal heeft van burgemeester Wouter de Jong het lintje opgespeld gekregen. Huub van Veenendaal, vrijwilliger en Stille Werker van Tennisvereniging De Doordraaiers heeft een Koninklijke onderscheiding, Lid in de orde van Oranje-Nassau gekregen. De heer Huub van Veenendaal heeft van burgemeester Wouter de Jong het lintje opgespeld gekregen. Foto: Hans Geerlings

Houten - 26 april 2016. Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen hebben acht inwoners van de gemeente Houten vandaag een Koninklijke onderscheiding ontvangen: vier vrouwen en vier mannen.

Zes van hen wonen in Houten, een in ‘t Goy en een in Tull en ’t Waal. De lintjes zijn vanochtend uitgereikt door burgemeester Wouter de Jong. Hij verraste de gedecoreerden thuis of op de plaats waar zij vrijwilligerswerk doen. Eén inwoner, de heer Lienaerts, ontving zijn onderscheiding in Rotterdam uit handen van burgemeester Aboutaleb. Dat was op verzoek van de familie omdat de heer Lienaerts al ruim dertig jaar werkzaam is in de jeugdzorg in Rotterdam en omgeving.
 Op Koningsdag, zijn zij allemaal welkom in het Oude Dorp, tijdens de bijeenkomst voor alle inwoners die ooit een lintje hebben ontvangen. De gedecoreerden dit jaar zijn: De heer F.G.C. (Frank) Dijkstra (60), uit Houten, Mevrouw G.B. (Ninke) van Keulen–Saenger (64), uit Tull en ’t Waal, die Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zijn geworden.
 Mevrouw H.J. (Elly) Kemper (76), uit Houten, Mevrouw S.M. (Simone) van Olthof-Kuijt (65), uit ’t Goy, De heer H.T. (Huub) van Veenendaal (80), uit Houten, Mevrouw M.L.C. (Marja) van Helden–Wakker (57), uit Houten, De heer E.G.M. (Eugène) van Zijl (59), uit Houten, en De heer L.E. (Louis) Lienaerts (65), uit Houten zijn lid in de Orde van Oranje Nassau geworden.
 Alle gedecoreerden waren ook uitgenodigd om later op de dag in het Theater aan de Slinger bijeen te komen om daar nogmaals gefeliciteerd te worden in bijzijn van familie en kennissen, waarbij de burgemeester nog even voor alle aanwezigen een korte motivatie gaf en de werkzaamheden benoemden waar de Houtenaren hun lintje aan te danken hadden.