vrijdag, 29 april 2016 08:55

Klantgerichte vrijwilligers gezocht voor bibliotheek

Vrijwilligers gezocht voor bibliotheek Vrijwilligers gezocht voor bibliotheek

Voor de dienstverlening aan klanten zoekt de bibliotheekvestiging in Houten klantgerichte vrijwillige gastheren en gastvrouwen voor minimaal twee dagdelen per week.

In onze gemeente Houten is de Bibliotheek een belangrijke ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis kan voelen. Volwassenen en kinderen lezen, spelen, leren, ontmoeten en werken in de bibliotheek.
De Bibliotheek is van en voor iedereen en positioneert zich daarmee midden in de samenleving.

De bibliotheek biedt klanten aantrekkelijke abonnementen, waarmee zij niet alleen in de lokale bibliotheek kunnen lenen, maar ook regionaal, provinciaal of landelijk. Bibliotheek Lek & IJssel biedt in alle vestigingen van maandag tot en met zaterdag geautomatiseerde leenservice en in combinatie met de website kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruikmaken van de service.

Dit ga je doen

Je ontvangt klanten en zorgt dat ze zich welkom voelen. Je helpt klanten met de zelfbedieningsapparatuur. Je beantwoordt vragen rondom het uitleenproces en je verwijst indien nodig klanten door. Je zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de collecties en voor een gastvrije sfeer in de bibliotheek en je wijst klanten de weg in de bibliotheek.

Lees hier het verhaal van gastvrouwen Yvonne en Manon: "gastvrouw zijn in de bibliotheek verveelt nooit"

Dit breng je mee

Je bent een enthousiaste en positieve persoon. Je kunt goed samenwerken. Je legt gemakkelijk contact en staat open voor anderen. Bij voorkeur heb je ervaring met klantcontact. Je hebt affiniteit met de bibliotheek en je wilt je twee dagdelen per week daarvoor inzetten. Je hebt ervaring met geautomatiseerde systemen. Je bent bereid deel te nemen aan het introductieprogramma en verdere scholing.

Dit bieden wij

Een bibliotheek die aan de weg timmert. Een klantgericht en enthousiast team. Een dynamische werkomgeving en een aantrekkelijke, vrijwillige, functie van gastheer, gastvrouw.
Je wordt betrokken bij relevant teamoverleg en wij zorgen voor passende scholing.

Enthousiast?

Mail je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van 'vacature gastheer, gastvrouw' en de vestiging waar je wilt werken.
Meer weten? Neem contact met ons op. 

  • Lucie Janssen, bibliotheekmanager, M 06 13 18 89 55  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Hélène Montesant, vestigingscoördinator, M 06 83 67 66 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.