woensdag, 04 mei 2016 20:06

Dodenherdenking Schalkwijk

Dodenherdenking Schalkwijk Foto: Hans Geerlings

Schalkwijk - 4 mei 2016. De herdenking van de oorlogsslachtoffers stond dit jaar in Schalkwijk in het teken van ”De vrijheid omarmd”. Fanfare Sint Caecilia zorgde voor de muzikale omlijsting met stemmige liederen, en enkele leerlingen uit groep 8 van de Sint Michielschool hebben hun zelfgeschreven gedichten voorgedragen.

Nadat burgemeester Wouter de Jong het woord gericht had tot de aanwezigen, deed Vietnamese vluchtelinge mevrouw Tuyen Nguyen, inmiddels bewoonster van Houten, haar persoonlijk verhaal. Door middel van dit aangrijpend verhaal vertelde zij hoe zij met haar familie haar eigen land heeft moeten ontvluchten, en na vele omzwervingen uiteindelijk in Houten terecht gekomen is, en heel dankbaar is voor de vrijheid die zij nu gekregen heeft. Een vrijheid die zij ook weer aan de nieuwe vluchtelingen die nu Europa binnenkomen van harte gunt.
Foto’s: Hans Geerlings

Dodenherdenking01b.jpgDodenherdenking02b.jpgDodenherdenking03b.jpgDodenherdenking04b.jpgDodenherdenking05b.jpgDodenherdenking06b.jpgDodenherdenking07b.jpgDodenherdenking08b.jpgDodenherdenking09b.jpg