zondag, 22 mei 2016 18:58

Pokeren in De Engel

Pokeren in De Engel Foto: Hans Geerlings

Houten - 22 mei 2016. Het Open Nederlands Kampioenschap Poker, - ONK Poker - is het grootste pokerevenement van Nederland. Dit jaar zullen naar verwachting meer dan 8.000 deelnemers meedoen aan dit toernooi.

Op 126 verschillende locaties in Nederland nemen de pokeraars het tegen elkaar op om de lokale kampioen te worden en zich te kwalificeren voor de grote landelijke finale. De winnaar van de voorronde is de Poker kampioen van de gemeente en kwalificeert zich voor de landelijke finale. Naast de winnaar kwalificeren ook de beste 5 zich voor een second chance evenement waar nog meer tickets voor de landelijke finale te winnen zijn. Voor de eerste keer doet het toernooi ook Houten aan. De deelnemers dienen wel 18 jaar of ouder te zijn om mee te kunnen doen aan het toernooi.
 De voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker naderen eind mei hun einde en dat betekent dat een groot aantal pokerspelers het niet zal lukken om de finales van het jaar 2016 te bereiken als zij zich nog niet ingeschreven hebben.
Vandaag hadden ruim 60 teams zich ingeschreven voor de voorrondes in Houten, en de deelnemers kwamen niet alleen uit de regio, maar uit het hele land had men zich opgegeven. Ook tijdens het toernooi meldden zich nog verschillende liefhebbers van het spel zich nog aan. Toernooidirecteur Floris Hendriks zorgt persoonlijk voor het inrichten van de zaal, en houdt voor alle deelnemers zichtbaar de stand bij, maar zal ook tijdens de finale aan het eind van de speeldag de kaarten delen.
Foto’s: Hans Geerlings

ONKPoker01b.jpgONKPoker02b.jpgONKPoker03b.jpgONKPoker04b.jpgONKPoker05b.jpgONKPoker06b.jpgONKPoker07b.jpgONKPoker08b.jpgONKPoker09b.jpgONKPoker10b.jpg