vrijdag, 27 mei 2016 11:00

Jongerenawards 2016 bij ‘van Houten&co’

Uitreiking Jongerenawards 2016 Uitreiking Jongerenawards 2016

Ook dit jaar reikt het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ weer jongerenawards uit.

Iedereen (jong én oud) kan een Houtense jongere nomineren, die iets bijzonders heeft gedaan voor een ander of voor de samenleving.
Het kan gaan om een jongere die vrijwilligerswerk doet, die mantelzorger is, die iedere week het hondje van de buurvrouw uitlaat, die geld heeft ingezameld voor een goed doel, die een evenement heeft georganiseerd, een heldendaad heeft verricht etc.

Alle genomineerden worden op woensdagavond 22 juni in het zonnetje gezet in jongerencentrum Enter, hierbij is ook de wethouder aanwezig! Daarnaast worden er een aantal awards uitgereikt, waaraan mooie prijzen verbonden zitten. Zo maken de genomineerde jongeren kans op cadeaubonnen naar keuze, ter waarde van 75 euro.

Als je een jongere nomineert, dien je daarbij aan te geven om welke categorie het gaat. Dit zijn de verschillende categorieën:

  • Vrijwilligerswerk
  • Samenleving (de jongere heeft iets betekend voor het dorp/de wijk, bijv. iets georganiseerd)
  • Talent (de jongere zet vrijwillig zijn talent in om over te dragen op anderen, helpt bijv. met leren van muziekinstrument, geeft een workshop etc.)
  • Mantelzorg (de jongere zorgt voor een zieke ouder/broer/zus/oma/buurvrouw etc.)
  • Helden (de jongere heeft zich eenmalig ingezet op een spannend moment, een hondje uit de sloot gered, EHBO toegepast etc.)

De genomineerde jongere dient in de gemeente Houten te wonen en tussen de 10 en 23 jaar oud te zijn. Voorwaarde is dat het om vrijwillige inzet gaat en dat de dienst/verrichting niet via een commercieel bedrijf loopt.

Nomineren is gratis en heel makkelijk via het aanmeldformulier op www.jonginhouten.nl. De nominaties dienen voor 9 juni 2016 binnen te zijn.

Naast het applaudisseren voor de jongeren die zich al vrijwillig inzetten, wil het jongerenwerk met de jongerenawards ook andere jongeren inspireren, door ze te laten zien dat het helemaal niet suf is om vrijwilligerswerk te doen en dat het juist leuk is om iets voor een ander te betekenen.

Kijk voor meer informatie op www.jonginhouten.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .