zaterdag, 18 juni 2016 08:08

Filthy Felons winnaar Krachtvoer

Filthy Felons winnaar Krachtvoer Hans Geerlings

Houten - 17 juni 2016. De punkrock formatie Filthy Felons heeft de finale gewonnen van Krachtvoer, gepresenteerd door Cultuur aan de Slinger, en heeft daarmee een optreden bemachtigd op het podium in de Kersenboomgaard tijdens het Loeren bij de Boeren festival.

Het publiek mocht ook stemmen en daar kwam de groep Mellow Station als beste uit de bus, en ook die groep verdiende een optreden tijdens het Loeren bij de boeren festival. Verder traden de finale van Krachtvoer, die in Jongeren Centrum Enter gehouden werd, ook Melissa Everwennink en Sander Schenk op.

 

  Melissa Everwennink is een jonge singer-songwriter uit Houten. Deze 14-jarige speelt eigen nummers, maar ook covers. Melissa is een bezige bij. In haar vrije tijd is ze eigenlijk altijd bezig met gitaar spelen, zingen of het schrijven van verhalen.

 Sander Schenk is een 25-jarige singer-songwriter die zijn roots in Houten heeft liggen. Met verschillende bands zoals Rebel Hits Jury heeft Sander podia als de Melkweg, EKKO en ACU al aangedaan, maar sinds kort speelt hij ook solo zijn. Met behulp van zijn loop-station brengt Sander een verfrissende sound die iets weg heeft van Ed Sheeran.

 Houten en omgeving kan al bijna een jaar genieten van de alternatieve/pop rockband Mellow Station. Sinds het begin heeft de band niet stil gestaan. Met een nieuwe bassist en een reeks aan nieuwe nummers blijft de band in swingende beweging! Deze formatie speelde eerder op evenementen zoals de cultuurnacht en Freedom on Stage en zijn nog lang niet uitgespeeld. De band speelt uitsluitend eigen geschreven nummers in het Spaans en in het Engels. De uit Honduras afkomstige gebroeders van Pelt zitten vol muzikale inspiratie en worden aangevuld door een strak ritmesectie van de twee J’s, Jur en Joey. De wisselende solo's van Arie en Fahrzin maken er één geheel van.

 Filthy Felons is een punkrock – stonerrock formatie uit Utrecht. Een combinatie van strakke drums en bas, snoeiharde riffs en clean vocals met (soms) een venijnig randje. Denk aan Feed the Rhino, Frank Carter, Everytime I Die met wat Queens of the stone Age.

Foto’s: Hans Geerlings