donderdag, 30 juni 2016 08:25

Cultuurfonds Houten is van u en voor u.

Oproep Cultuurfonds Houten Oproep Cultuurfonds Houten

Houten bruist op cultureel gebied! Maar uw gift of bijdrage is hard nodig.

Cultuurfonds Houten is een fonds van en voor de lokale gemeenschap, opgezet door de gemeente Houten en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het doel van het fonds is cultuur en cultuuruitingen in Houten te stimuleren en te versterken. Kortom een fonds van én voor de inwoners van Houten!

Denk aan projecten als:

-        Festival Cultuurnacht Houten (van Stichting Cultuurnacht Houten)

-        Loeren bij de Boeren (van Stichting aan de Slinger)

-        Theaterproductie ‘Some Like It Hot’ (van Theaterkoor Houten)

-        Tentoonstelling ‘Houten door de ogen van Fotoclub Perspektief’

-        Muziekproductie ‘S(w)ing Along’ van Stichting Jazz Houten

-        Tentoonstelling van Ars Peintura

-        En nog vele anderen…

In 2015 is aan meer dan 20 initiatieven geld toegekend voor een totaalbedrag van maar liefs €48.643 !

Er is natuurlijk altijd meer geld nodig, vooral sinds de economische crisis heeft de gemeente moeten bezuinigen op een groot aantal culturele instellingen. Met het in werking stellen van dit fonds sinds 2014 wil de gemeente samen met private partners de middelen vinden om het veelzijdige culturele leven van Houten te laten blijven bruisen.

Een bijdrage doneren?

Personen en bedrijven kunnen een financiële gift doen aan het Cultuurfonds Houten via het Prins Bernhard Cultuurfonds. Schenken is tot en met 2017 fiscaal extra voordeling: vaak is meer dan de helft van de gift aftrekbaar van de belasting. Zelf doneren aan Cultuurfonds Houten? Neem voor meer informatie contact op met Menno Tummers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u ook een financiële ondersteuning voor een cultureel project?

Alle culturele organisaties in Houten die een cultureel initiatief nemen, zoals het organiseren van een concert, tentoonstelling, festival of educatieproject, kunnen een bijdrage aanvragen uit het Cultuurfonds Houten. Deze aanvragen kunnen het hele jaar door worden ingediend. Het cultuurfonds beoordeelt vier keer per jaar de aanvragen. Kijk voor de deadlines voor het inzenden van aanvragen, de richtlijnen voor de aanvragen en andere nuttige informatie op: www.cultuurfonds.nl/cultuurfondshouten.