dinsdag, 28 juni 2016 14:36

Snel internet in het buitengebied van Houten?

Enquete internet buitengebied Enquete internet buitengebied

Doe mee met de enquête: gebiedscoöperatie O-gen neemt samen met vijf gemeenten, Houten, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug en Leusden het initiatief om snel internet in het buitengebied te realiseren.

Nu zijn grote delen van het buitengebied namelijk nog niet voorzien van breedband internet. Als er voldoende interesse bij bewoners is, zou de aanleg van glasvezel in 2017 kunnen beginnen.

Snel internet onmisbaar voor het buitengebied

Snel internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. We zijn er steeds afhankelijker van; kinderen maken huiswerk via de computer, bedrijven in het buitengebied hebben steeds meer behoefte aan snel internet en mensen die hun huis willen verkopen in het buitengebied krijgen vaak als commentaar dat er geen snel internet aanwezig is. Glasvezel is de snelste en nieuwste vorm van breedbandinternet. Dankzij glasvezel kunnen bewoners van het buitengebied straks snel uploaden en downloaden. En dat biedt thuis en op het werk voordelen.

Bewoners: laat van u horen

Afgelopen maanden heeft O-gen de kosten voor de aanleg van glasvezel in kaart gebracht. Omdat de afstand tussen de huizen in het buitengebied groter is, zullen de kosten in het buitengebied hoger uitvallen dan in de kernen. O-gen is nu in gesprek met marktpartijen die glasvezel aanbieden. Daarbij polst O-gen of zij belangstelling hebben om op korte termijn glasvezel aan te leggen in de buitengebieden van de vijf gemeenten.

Deze bedrijven zijn vooral bezig met het uitrollen van glasvezel in stedelijke gebieden, waardoor zij minder geïnteresseerd zijn in het buitengebied. Met een enquête wil O-gen aantonen dat ook bewoners in het buitengebied interesse hebben in glasvezel. Dus woont u in het buitengebied? Geef dan uw interesse aan en vul de enquête in. De bewoners spelen namelijk een cruciale rol. Het is van belang dat minimaal 60% van alle bewoners per gemeente ’ja’ zegt tegen glasvezel in het buitengebied. Bij een lager percentage is de kans klein dat deze gemeenten op korte termijn glasvezel krijgen. Het is daarom erg belangrijk dat alle bewoners van het buitengebied de enquête invullen. Dat kan tot 15 juli 2016.