woensdag, 14 september 2016 15:05

Sponsoren gezocht voor watertappunten in Houten

De gemeente Houten wil tien watertappunten in de openbare ruimte gaan realiseren. Dat heeft het college van b. en w. onlangs besloten. Via het programma Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) zijn in 2015 al drie watertappunten geplaatst. Vitens geeft in 2016 drie tappunten cadeau aan de gemeente Houten. Voor de overige vier is JOGG nog op zoek naar sponsoren.

Waarom watertappunten?

Water drinken is lekker en gezond. Want water lest 100% de dorst met 0% calorieën. Op momenten dat jongeren dorst hebben, drinken ze nu vaak zoete dranken. Onbewust krijgen jongeren zo veel calorieën binnen, wat overgewicht kan veroorzaken. Wethouder JOGG Herman Geerdes: “vanuit de JOGG aanpak stimuleren wij een gezonde leefstijl. Dit gaat samen met een gezonde leefomgeving, waarin het maken van gezonde keuzes makkelijker wordt gemaakt. Watertappunten in de openbare ruimte maakt het drinken van water eenvoudig. Het is ook nog eens een duurzame keuze: je kunt het drinken zonder een beker of fles te gebruiken. En gebruik je toch een plastic waterfles, dan kun je die eenvoudig hergebruiken. Dat scheelt weer in de afvalberg”.

Bijdragen

Waterbedrijf Vitens stimuleert het project door de aansluitkosten van de watertappunten op het waterleidingnet te sponsoren. Daarnaast draagt Vitens 10% van de aanschafkosten bij aan een goed doel op het gebied van schoon drinkwater in de derde wereld. Maar er is nog geld nodig voor de aanschaf, het beheer en onderhoud van de watertappunten. Uitgangspunt bij de JOGG aanpak is dat de gemeente samenwerkt met externe partners om invulling te geven aan de doelstellingen. Daarom is JOGG op zoek naar maatschappelijke betrokken sponsoren (ondernemers, bedrijven) om de kosten van de overige vier watertappunten voor hun rekening te nemen. De gemeente kijkt daarnaast ook zelf of er bijdragen mogelijk zijn vanuit programma’s op het gebied van duurzaamheid, sport, gezondheid en jeugdbeleid.

Wat is JOGG?

JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Het is een lokale aanpak voor een gezonde omgeving en gezonde jeugd. Het streven is dat iedereen zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. In Houten is bewegen, gezond eten en water drinken leuk, gezond, makkelijk en heel gewoon. Een gezonde jeugd. Dat is wat we willen!

Kijk voor meer informatie op www.houten.nl/jogg. Wilt u een watertappunt sponsoren? Neem dan contact op met de projectleider JOGG, Annelies Krikke via (030) 63 92 611.